יום שני, 7 בספטמבר 2020

תלוש שכר

מערכת היחסים ביניכם המעסיקים ובין העובדים היא סבוכה ועלולה להעמיד בפני כל אחד מהצדדים אתגרים מורכבים.

שאלת היחסים בין העובד ומעידו נוגעת לפסים אישיים אבל בעיקר היא וסדרת בהליכים פורמאליים כמו חוזה העבודה ותלוש השכר. תלוש שכר הוא למעשה הביטוי המשמעותי ביותר של מערכת היחסים הזו כיוון שהוא מפרט לעובד את אופן תשלום השכר שלו.

מה אומר החוק?

מנקודת מבט חוקית, כל מעסיק מחויב לנהל את שכר העובדים באופן מסודר ולהפיק עבורם תלושי שכר אחת לחודש. תלוש השכר הוא האסמכתא עבור העובד לכך שמשולמים לו כל התנאים שהובטחו לו בחוזה ההעסקה וכן שהמעסיק מקפיד להעביר ולהפריש לעובד את כל מה שמחויב מכורח החוק.

חשוב להבהיר בנקודה זו שהפקת התלוש היא חובה בחוק ואי מתן תלוש משכורת שכולל את כל הרכיבים מהווה עבירה על החוק. לפיכך, במקרה שכמעסיקים תימנעו מהפקת תלוש שכר לעובד מטעמים כלאו או אחרים תחויבו בקנסות. 

מה מכיל תלוש שכר?

לא אחת מתלוננים עובדים על הקושי להתמצא בתלוש השכר וזאת בעיקר בשל הרכיבים הרבים שמופיעים בו.

למעשה, התלוש הוא מעין מפה שמאפשרת להבין את השכר הסופי לכן לצד נתונים אישיים כמו שם פרטי, שם משפחה ומספר תעודת הזהות של העובד, יופיעו גם הוותק של העובד במקום העבודה, תקופת העבודה שעבורה משולם השכר, מספר ימי החופשה וימי המחלה שנוצלו בחודש העבודה הרלוונטי ומספר הימים שנותרו לניצול.

עוד יופיעו בתלוש נתוני השכר שיכללו את שכרו הרגיל של העובד ואת השכר עבור שעות נוספות בציון מספר השעות. בנוסף, לפי הצורך יצוינו דמי הבראה, דמי מחלה ודמי חופשה ששולמו, לצד תוספות אחרות. תלוש השכר אמור לכלול גם פירוט החזר הוצאות נסיעה, נתונים לגבי היקף העבודה וסך השכר החייב במס.

נתונים נוספים

על גבי תלוש השכר יש לציין בבירור את שם המעסיק, מספר הזיהוי שלו או מספר התאגיד וכתובת מקום העבודה. זאת ועוד, תלוש השכר יכלול לגבי ניכויים מהשכר כמו מס הכנסה, ביטוח לאומי, ביטוח בריאות, ניכוי לביטוח פנסיוני או לקופת גמל וכל ניכוי אחר לרבות סוגו ושיעורו. יש לציין את שכר המינימום לחודש ולשעה בתקופת התשלום לפי גיל העובד.


בקרת שכר

עוד מאמרים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה