יום ראשון, 6 בפברואר 2022

האחראי לתשלום פיצויי פיטורים

 


מעסיקו של העובד הוא האחראי לתשלום פיצויי הפיטורים לעובד.

בנסיבות בהן מקום העבודה עבר מיד ליד, וכן בנסיבות של מיזוג או חלוקה של מקום העבודה: המעסיק המקורי וגם המעסיק החדש אחראים לתשלום פיצויי הפיטורים, לרבות התשלומים לקופת הגמל המגיעים, עבור העובדים, מהמעסיק המקורי.

מעסיק חדש שדרש, באמצעות פרסום במקום העבודה ובעיתונות, שתביעות, לתשלום חוב פיצויי פיטורים או לביצוע תשלומים לקופת גמל, יוגשו לו תוך שלושה חודשים מיום ההעברה, החלוקה או המיזוג של מקום העבודה, לא יהיה אחראי לתשלום תביעות שיוגשו לו לאחר מכן.

אחריות המעסיק החדש לא חלה בנסיבות בהן ההעברה, החלוקה או המיזוג של מקום העבודה הם עקב פשיטת רגל או פירוק של מקום העבודה בשל חדלות פירעון.

עובד שעבר ממקום עבודה למקום עבודה אחר אצל אותו מעסיק ולאחר מכן התחלפו המעסיקים במקום העבודה הנוכחי של העובד, זכאי לקבל פיצויי פיטורים מהמעסיק הקודם, עבור תקופת העבודה אצלו או במקום העבודה הקודם, כאילו פוטר ביום חילופי המעסיקים. היה והמעסיק החדש קיבל על עצמו, לפי התחייבות בכתב כלפי העובד, את האחריות לתשלום פיצויי הפיטורים שהעובד זכאי להם מהמעסיק הקודם, המעסיק הקודם יהיה פטור מתשלום הפיצויים ורואים את תקופת העבודה של העובד אצל המעסיק הקודם או במקום העבודה הקודם, כתקופת עבודה אצל המעסיק החדש.

הידעתם?

לפי הפסיקה, בתחומי משק מסוימים, בהם מרבית העובדים בלתי מקצועיים ומגיעים מרקע סויציו אקונומי נמוך, כגון: עובדים בתחומי הניקיון השמירה והאבטחה, במקרה של חלופי מעסיקים באותו מקום עבודה, זכאי העובד לקבל את פיצויי הפיטורים, בכל מקרה, מהמעסיק הקודם. זאת גם אם העובד ממשיך לעבוד באותו מקום עבודה וגם אם המעסיק החדש קיבל על עצמו אחריות לתשלום הפיצויים בעד תקופת העבודה אצל המעסיק הקודם. כך גם נקבע בצו הרחבה החל בתחום הניקיון. ראו צווי הרחבה מצורפים.

 

 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה